Praktische informatie

Thema - Black Swans -(on)voorziene gebeurtenissen

Locatie - Online

Datum - Dinsdag 2 maart 2021

Dagvoorzitter - Jeroen Breen 

Heeft u vragen met betrekking tot het Actuariaatcongres 2021? Neem dan contact op met actuariaatcongres@vsae.nl.

Informatie omtrent het online Actuariaatcongres 2021

Dit jaar vindt het Actuariaatcongres 2021 wederom plaats in het  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Echter zijn alle deelnemers aan het congres online aanwezig in plaats van fysiek ten gevolge van het Corona virus. Het congres vindt plaats in een online portaal gecreëerd door het bedrijf TSR in samenwerking met het KIT. 

Elke deelnemer krijgt met de uitnodiging een link en wachtwoord toegestuurd waarmee de deelnemer het portaal kan binnenkomen. Daarnaast is er een registratie module aanwezig, op deze manier wordt er bijgehouden of alle deelnemers aanwezig zijn bij het congres. 

Zodra de deelnemer zich in het portaal bevindt, ziet de deelnemer het volgende: 

  • Een live beeld vanaf de locatie en dus van de spreker.
  • De Powerpoint van de spreker.
  • Chatfunctie; om zo met andere deelnemers te praten.
  • Break-out rooms; deze bestaan uit twee zalen namelijk de Koningin Maximazaal en de Mauritzaal, dit zijn de zalen waarin sprekers zich bevinden. 
  • Een helpbutton. 
  • Een balk met het volgende: (1) de namen van de sprekers,  (2) een optie voor de deelnemers om vragen te kunnen stellen aan de sprekers (deze vragen zijn alleen zichtbaar voor de sprekers en niet voor andere deelnemers aan het congres en de vraag wordt dan live beantwoord), (3) een Mentimeter en (4) een download. 

In het dagprogramma kan de deelnemer zien op welk moment hij/zij in welke break-out room zich moet bevinden.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is een Nederlands multidisciplinair kennisinstituut voor internationale, economische en interculturele samenwerking, waarbij de ontwikkeling van praktisch toepasbare kennis vooropstaat. Er wordt samengewerkt met overheden, het internationale bedrijfsleven en multilaterale organisaties zoals de VN, de EU en de Wereldbank.

Het KIT is in 1910 als ‘Koloniaal Instituut’, destijds geheel gericht op de Nederlandse overzeese bezittingen, opgericht door particulieren, overheden en bedrijven. Op zijn beurt was het Koloniaal Instituut een voortzetting van het Koloniaal Museum in Haarlem dat al in 1864 werd geopend. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is gebouwd op het terrein van de voormalige Oosterbegraafplaats naar het ontwerp van de architect J.J. van Nieukerken(1854-1913) en in 1926 voltooid door M.A. van Nieukerken. In 2003 werd het aangewezen als rijksmonument.

Het KIT is actief in meer dan zestig landen, waarbij het accent ligt op kennisoverdracht, capaciteitsopbouw en het stimuleren van samenwerking. Onderdeel hiervan is de cursus tropengeneeskunde of de Zaken Cultuur training. In Nederland werkt het KIT aan bewustwording over duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en diversiteit. Het KIT vervult daarbij een 
forum-, ontmoetings- en traininingsfunctie en laat mensen, onder andere door middel van het Tropenmuseum en voorheen het Tropentheater, kennismaken met culturen uit de gehele wereld.

Bezoekadres:
Mauritskade 63, 1092 AD Amsterdam

Openbaar veroer:
Vanaf Amsterdam Centraal Station kunt u met tram 14 naar de halte Alexanderplein. Vanaf daar is het nog twee minuten lopen en ziet u het Koninklijk Instituut voor de Tropen gelijk recht voor u.

Cancel