Praktische informatie

Thema - Black Swans -(on)voorziene gebeurtenissen

Locatie - Koninklijk Instituut voor de Tropen

Datum - Dinsdag 2 maart 2021

Dagvoorzitter - Jeroen Breen 

Heeft u vragen met betrekking tot het Actuariaatcongres 2020? Neem dan contact op met actuariaatcongres@vsae.nl.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is een Nederlands multidisciplinair kennisinstituut voor internationale, economische en interculturele samenwerking, waarbij de ontwikkeling van praktisch toepasbare kennis vooropstaat. Er wordt samengewerkt met overheden, het internationale bedrijfsleven en multilaterale organisaties zoals de VN, de EU en de Wereldbank.

Het KIT is in 1910 als ‘Koloniaal Instituut’, destijds geheel gericht op de Nederlandse overzeese bezittingen, opgericht door particulieren, overheden en bedrijven. Op zijn beurt was het Koloniaal Instituut een voortzetting van het Koloniaal Museum in Haarlem dat al in 1864 werd geopend. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is gebouwd op het terrein van de voormalige Oosterbegraafplaats naar het ontwerp van de architect J.J. van Nieukerken(1854-1913) en in 1926 voltooid door M.A. van Nieukerken. In 2003 werd het aangewezen als rijksmonument.

Het KIT is actief in meer dan zestig landen, waarbij het accent ligt op kennisoverdracht, capaciteitsopbouw en het stimuleren van samenwerking. Onderdeel hiervan is de cursus tropengeneeskunde of de Zaken Cultuur training. In Nederland werkt het KIT aan bewustwording over duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en diversiteit. Het KIT vervult daarbij een 
forum-, ontmoetings- en traininingsfunctie en laat mensen, onder andere door middel van het Tropenmuseum en voorheen het Tropentheater, kennismaken met culturen uit de gehele wereld.

Bezoekadres:
Mauritskade 63, 1092 AD Amsterdam

Openbaar veroer:
Vanaf Amsterdam Centraal Station kunt u met tram 14 naar de halte Alexanderplein. Vanaf daar is het nog twee minuten lopen en ziet u het Koninklijk Instituut voor de Tropen gelijk recht voor u.

Cancel