Ronde 1

Peter Bosschaart en Ted van der Aalst (KPMG)

Peter Bosschaert heeft een studieachtergrond in financiële wiskunde en is werkzaam als manager in het actuariële adviesteam van KPMG. Ted van der Aalst heeft wis- en natuurkunde gestudeerd en daarnaast heeft hij een achtergrond in de actuariële wetenschappen. Hij is senior manager in de actuariële praktijk bij KPMG. 

Met de grote afhankelijkheid van digitale processen, systemen en netwerken, is cyberrisico voor elke organisatie een serieus zorgenpunt. Cyberrisico lijkt hierbij een negatief gevolg van positieve technologische ontwikkelingen in het digitale domein. Voor iedereen die werkzaam is in het beheersen van risico’s, vormt cyberrisico echter ook een spannende uitdaging. Tijdens deze interactieve sessie verkennen we cyberrisico, de nieuwe kansen die daarmee ontstaan, en de rol die de actuaris daarin kan spelen. Hoe kunnen bedrijven en verzekeraars omgaan met cyberrisico? Hoe maken we de (potentiële) effecten meetbaar? En in welke mate is dit risico te verzekeren? Graag nodigen we jullie uit om gezamenlijk te ontdekken wat de mogelijkheden en beperkingen zijn omtrent dit nieuwe risico en deze nieuwe kansen.

Bart Kling

Bart is sinds vijf jaar betrokken bij de relatief nieuwe verzekeraar InShared. InShared is opgericht om verzekeren eerlijker te maken, door de afstand tussen de klant en de verzekeraar eruit te snijden. Bij InShared gaat bijna alles online – en daardoor compleet transparant. Bijna alle data die beschikbaar is binnen InShared is ook direct beschikbaar voor het team en zo zijn de belangrijkste werkprocessen geautomatiseerd. Hierdoor is het team in staat om met een kleine groep mensen veel werk te verzetten. In deze sessie benoemen zullen een aantal voorbeelden besproken worden van hoe verschillende processen bij InShared simpel verlopen. Daardoor blijft er tijd over om met nieuwe technieken te experimenteren om zo te kijken wat we nog meer kunnen automatiseren en daarmee onze kosten of schades nog verder kunnen verlagen.

Marije Kloek en Marc Stougie (Sprenkels & Verschuren)

Marije en Marc zijn werkzaam als (senior) consultant bij adviesbureau Sprenkels & Verschuren. Beiden hebben een achtergrond in econometrie en zijn verbonden aan het Actuarieel Genootschap. Als adviseurs helpen Marije en Marc diverse pensioenfondsen, corporates en ondernemingsraden bij pensioen- en arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken.

Vanuit het actuariële vak is het werk van Sprenkels & Verschuren de afgelopen jaren veelal gericht geweest op de grote pensioenfondsen. Ondanks de consolidatie in de pensioenmarkt groeit Sprenkels & Verschuren op de markt. De ontwikkelde markt roept nieuwe vraagstukken op. Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe oplossingen. Oplossingen waar het intrede van Data Science een rol speelt. De werkzaamheden in de pensioenwaardeketen zijn door deze ontwikkelingen in beweging. Maar hoe verandert dit de werkzaamheden van een actuarieel adviseur? Maakt de komst van Data Science het beroep van de actuaris overbodig of biedt het juist kansen? In de interactieve sessie zullen zij aan de hand van een aantal aansprekende cases hun ervaringen delen.

Mark Verschuren en Steven Verschuren, Partners bij AethiQs

Hallo Quants! Wij zijn AethiQs! Het strategisch adviesbureau voor organisaties die maatschappelijk relevant zijn én voor o.a. VSAE-talenten die relevant willen worden, tijdens en na hun studie. Jij dus!

Wij gaan je in onze sessie niet vertellen dat data belangrijk is, dat weet je al. Wij gaan niet vertellen dat het niet gaat om data alleen, maar juist om de maatschappelijke relevantie van datavraagstukken waar wij Quants een bijdrage aan leveren. Laat je inspireren door twee Quants die meer verstaan dan alleen de cijfers en woorden van hun vak en elke dag weer bestuurders (in de ziekenhuissector, financiële sector, overheidssector, mediasector en pensioensector) helpen bij hun besluitvormingsprocessen. Ben jij geïnteresseerd in een interactieve sessie waarbij er niet langs de gebaande paden wordt gewerkt? Dan zien wij je graag!

Cancel