Verslagen

Actuariaatcongres 2005 - Pension Fund Governance

20 april 2005

Op 20 april werd het actuariaatcongres georganiseerd in het congrescentrum van Artis. Het centrale thema was Pension Fund Governance. De commissie, die bestond uit Nynke de Groot (voorzitter en cooördinator), Jiske Rigter, Siemen van der Werff, Martijn Fonville en Bastiaan Pluijmers, had een goed gevuld dagprogramma samengesteld met presentaties en een discussie.

De dagvoorzitter was de heer Borgdorff, directeur van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen. Overige sprekers die dag waren de heer Langejan, directeur van het ministerie van sociale zaken over zijn politieke visie op Pension Fund Governance; de heer Schuit, partner bij Allen & Overy over de eenheid en verscheidenheid binnen PFG en de heer Thoman, voorzitter van het OPF over de implementatie van PFG bij de ondernemingspensioenfondsen.

Na de lunch waren de heer Noordzij, directeur van PGGM over de implementatie van PFG en de heer Heuvelman van De Nederlandsche Bank aan het woord. De discussie vond plaats aan het eind van de dag, met als extra deelnemers de heer Koeleman (PricewaterhouseCoopers) en de heer Meijer (Mercer Human Resource Consulting). Deze vond in ongedwongen sfeer plaats, aangezien de deelnemers elkaar in het dagelijkse leven ook regelmatig tegenkomen. Ook de dagvoorzitter kende de sprekers persoonlijk en kon in de hitte van de strijd de heren weer even op hun plaats zetten.

Cancel