Verslagen

Actuariaatcongres 2006 - Het nieuwe zorgstelsel

12 december 2006

Dinsdag 12 december organiseerde een commissie bestaande uit Erik Beckers (Voorzitter), Joran Lokkerbol (bestuur), Pieter de Boer (bestuur), Tim Pellenkoft, Julia Ernsting, Jan Tol het actuariaatcongres 2006. Het thema van dit congres was 'het nieuwe zorgstelsel'. Het congres vond plaats in de prachtige spiegelzaal van het Amstel Hotel.

De dagvoorzitter was dhr. Peter Kuys, stafdirecteur bijzondere projecten ING. Tijdens de dag werden er presentaties gegeven door Geert van der Lingen & Harrie Teeuwen (DNB), Henk Kriek (Tillinghast), Arthur Schram (CREED), Hugo Keuzenkamp (OHRA / Delta Lloyd), Jeroen Breen (Watson Wyatt Insurance Consulting) en Erik Visser (MarketConcern BV).

Na deze presentaties volgde een debat waaraan naast Erik Visser ook Maud Rommers (Watson Wyatt Insurance Consulting), Laurens Roodbol (Delta Lloyd) en Paul Tang (PVDA) deelnamen.

Vlak voor het congres werd door het Actuarieel Genootschap een Aduti Alert afgegeven (waaraan Roobol meewerkte), waarin de actuarissen gewaarschuwd werden over de solvabiliteit van veel zorgverzekeraars. Hierover werd dan ook een discussie gevoerd tijdens het debat. Daarnaast bediscussieerde men ook de vraag of marktwerking en solidariteit bij de zorgverzekeraars nog wel samengaan.

Cancel