Verslagen

Actuariaatcongres 2007 - Pensioen risicomanagement

19 december 2007

Op woensdag 19 december 2007 organiseerde de VSAE alweer voor de zevende keer het Actuariaatcongres. Het onderwerp van deze dag was Pensioen Risicomanagement. De dag had plaats in NH Barbizon Palace, nabij het Centraal Station van Amsterdam.

Om 09.30 begon het congres met de ontvangst door Marin Tomic, voorzitter van de Actuariaatcongrescommissie, en een inleiding door Falco Valkenburg AAG RBA, dagvoorzitter van het congres. Verder werden tijdens deze dag een vijftal presentaties, van elk een uur, gegeven door:

  • Drs. Hen Veerman AAG RBA
  • Drs. C.D. Snoeks AAG
  • Drs. J.C. Baars AAG en drs. H.J. Sloots AAG,
  • Prof. dr. Frank de Jong
  • Prof. dr. Guus Boender

De onderwerpen die zij hier bespraken liepen uiteen van een Review op een jaar FTK tot Het verschuiven van risico’s van werkgever naar werknemer. Ter afsluiting van de dag volgde een discussie, waarbij het verschuiven van risico’s van werkgever naar werknemer centraal stond. 

Aan deze dag werden 6 Permanente Educatie punten toegekend door het Actuarieel Genootschap.

Cancel