Verslagen

Actuariaatcongres 2008 - Transparantie van verzekeringen

17 december 2008

Op woensdag 17 december 2008 vond het jaarlijkse Actuariaatcongres, georganiseerd door de VSAE, plaats in het Okura Hotel te Amsterdam. Het thema van de dag was 'Transparantie van verzekeringen.'

De Actuariaatcongres commissie 2008 bestond uit: Jolanda Roos (voorzitter), Duncan Keijzer (coördinator), Carlo Jonk, Raymon Ruiter, Raymon Badloe en Annelies Langelaar.

Om 9.30 werd iedereen verwelkomd door de voorzitter van de Actuariaatcongres commissie, Jolanda Roos. Daarna volgde een inleiding over het thema, verzorgd door de dagvoorzitter Laurens Roodbol.

Gedurende de dag werden de volgende presentaties gegeven:

  • Van beleggingsverzekering tot woekerpolis: feiten en beeldvorming over beleggingsverzekeringen - dhr. drs. H.J. Herbert (Verbond van Verzekeraars)
  • De risico's bij productontwikkeling - mw. mr. Joanne Kellermann (De Nederlandsche Bank)
  • Banksparen vs. verzekeren - dhr. drs. P. van Vlijmen AAG (Deloitte)
  • Fiscale bijsluiter/ vergelijkbaarheid - dhr. drs. H. Blaak AAG (Watson Wyatt)
  • De mythe van transparantie - dhr. drs. A. Dolders (Legal & General)

Verrassing was de komst van dhr. Omtzigt (CDA) die voor de lunch ruim een half uur sprak over de politieke kant van transparantie.

Het congres werd afgesloten door een discussie waaraan dhr. drs. H. Beusekom (AFM), dhr. prof. dr. A. Boot (Universiteit van Amsterdam), dhr. drs. P. van Vlijmen AAG (Deloitte), dhr. drs. R. Janssen (Finx) en dhr. drs. A. Dolders (Legal & General) meededen. De geponeerde stellingen zorgden voor interessante discussiemomenten. De borrel na afloop werd goed benut om terug te kijken op een geslaagde dag.

Cancel