Verslagen

Actuariaatcongres 2018 - New meets old

06 maart 2018

Op dinsdag 6 maart 2018 vond de achtiende editie van het Actuariaatcongres plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Het overkoepelende thema dit jaar was 'New meets Old'. 

Het is 07.00 uur, terwijl de meeste deelnemers van het congres net wakker worden, waren de commissieleden al hard aan de slag om in het Koninklijk Instituut voor de Tropen het congres op te starten. Badges, blokken pennen etc. De commissie van het Actuariaatcongres 2018 heeft behalve de dag voorbereiding natuurlijk al een jaar vol met vergaderen en brainstormen naar deze prachtige dag toegewerkt. Om 08.15 kwam de eerste deelnemer al binnen. En vanaf 08.45 begon het storm te lopen met deelnemers, studenten en sprekers. Roeben Babadzjanjan, de voorzitter van de commissie van het Actuariaatcongres 2018, kreeg veel moed van zijn commissie en opende de dag op het podium in een prachtige zaal waarna Jeroen Breen het woord overnam. New meets Old, het thema, een mooi en breed thema en zo heel toegankelijk om vanuit meerdere invalshoeken een verhaal te kunnnen vertellen. Zo kwamen thema’s als leiderschap, solidariteit en natuurlijk het hippe en snel groeiende PensioenLab aan bod.

Nadat Jeroen de dag op een uiterst kundige manier had geopend met het thema begon Michel Vellekoop met de plenaire sessies. In de ochtend waren in totaal vier plenaire sessies en vervolgens na de lunch de interactieve sessies. Na de interactieve sessie was het tijd om de dag af te sluiten met een game show waar we dit jaar niet één, maar drie winnaars hadden! Na de gameshow is er tevens iets nieuws geïntroduceerd door de commissie: een nieuw logo. Zo gaf deze commissie ook een knipoog aan het thema, New meets Old.

Afsluitend was er natuurlijk de borrel. Met veel heerlijke bitterballen! Het was werkelijk een prachtige dag en de nieuwe commissie gaat heel erg hun best doen om weer een prachtig congres te organiseren. Kijk rustig rond op de website om dingen te weten te komen over het nieuwe thema, de sprekers en de dag zelf.

Ervaring dagvoorzitter Jeroen Breen

Na een jaar hard te hebben gewerkt aan de voorbereidingen was het afgelopen 6 maart zo ver, het jaarlijkse congres van VSAE, het Actuariaatcongres 2018. De commissie onder leiding van Roeben Babadzjanjan mag trots zijn op de geleverde prestatie. Met een mooi thema, een erg fraaie opkomst, een super locatie (Tropenmuseum) en een interessant programma beloofde het een mooie dag te worden. Het thema voor dit jaar “New meets old” werd door alle sprekers goed opgepakt en vertaald naar de eigen omgeving. De digitale wereld, PensioenLab, solidariteit, leiderschap, generatiekloof, cultuur en data-science, zomaar een paar onderwerpen die tijdens het congres langs kwamen. Wat heel goed naar voren kwam tijdens de dag was dat het actuariële speelveld aan serieuze verandering onderhevig is en dat jij -als individu- regisseur bent van  jouw eigen toekomst, die binnen het actuariële domein kan liggen, maar zeker ook daar buiten. De angst om onze baan te verliezen is bij velen – ook buiten onze sector – aanwezig. Meebewegen en jezelf blijven ontwikkelen als actuaris en als actuator zullen ervoor zorgen dat die angst onterecht zal blijken te zijn. Have fun out there!

Cancel